Boerensoep met ribbetjes

100 MIN
4 personen
Boerensoep met ribbetjes

Een echte stevige maaltijdsoep, deze boerensoep met ribbetjes. Serveer met enkele sneetjes volkorenbrood met goede boter. Echte winterkost!

Ingrediënten

  • 200 g varkensribben
  • 100 g spekblokjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 200 g witte bonen, uitgelekt
  • ½ savooikool, in reepjes
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bonen samen met de laurierblaadjes in een grote pot. Schenk er 1,5 liter water bij en breng aan de kook. Voeg de ribbetjes toe en laat afgedekt 1 u sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een pan. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes terug toe samen met de kool en de aardappelen. Roerbak een minuutje.
  4. Blus de groenten met 1 liter water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een sauspannetje. Strooi er de bloem bij en bak enkele minuten goudbruin.
  6. Vis de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de bloem en de soep met spekblokjes bij de bonensoep. Schep goed op. Kruid bij met peper en zout. Laat nog 10 minuten doorwarmen.
  7. Verdeel de soep met de ribbetjes over de borden. Werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.88 kcal
Koolhydraten 18.38 g
waarvan suikers 4.01 g
Vet 45.41 g
waarvan verzadigd 14.75 g
Proteïnen 16.02 g
Vezels 9.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin