Savooikool is een heerlijk winterse seizoensgroente. Rijk aan vitaminen en mineralen is het één van de oudste maar ook gezondste koolsoorten. Gekookt of gestoofd kan je deze kool in ontelbare soepen, salades of stoofpotjes verwerken. Onze favorieten? In een lekkere stoemp of een hutsepot!

1. Stoofpotje met savooi en wortel


Bij een stoofpotje denken we altijd meteen aan vleesgerechten, maar het kan ook perfect 100% veggie! Probeer eens dit stevige potje met savooi en wortel.

Stoofpotje met savooikool en wortel

2. Rigatoni met savooikool en fontina kaas


De dikke rigatonipastalinten vragen om een stevige saus, met knapperige savooikool en lekker afsmakende fontina kaas. Echte Italiaanse winterkost!

Rigatoni met savooikool en fontina kaas

3. Hutsepot


Wat is er lekker op een koude winteravond dan een heerlijk stevige hutsepot. Zachte stukken vlees in combinatie met echte wintertoppers zoals spruitjes en savooikool. Zalig toch?

Hutsepot

4. Kwartels met savooistoemp en cognacsaus


Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Ideaal voor late kerst-of nieuwjaarsfeestjes.

Kwartels met savooistoemp en cognacsaus

5. Toscaanse bonensoep


Italianen houden ook van stevige winterkost! Dat bewijst deze Toscaanse bonensoep met nog tal van andere wintergroenten. Lepelt heerlijk weg op een koude avond.

Toscaanse bonensoep

6. Boerensoep met ribbetjes


Boerensoep met ribbetjes

Een echte stevige maaltijdsoep, deze boerensoep met ribbetjes, spek, savooikool en witte bonen. Serveer met enkele sneetjes volkorenbrood met goede boter. Echte winterkost!