Savooikool is een heerlijk winterse seizoensgroente. Rijk aan vitaminen en mineralen is het één van de oudste maar ook gezondste koolsoorten. Gekookt of gestoofd kan je deze kool in ontelbare soepen, salades of stoofpotjes verwerken. Onze favorieten? In een lekkere stoemp of een hutsepot!
1. Stoofpotje met savooi en wortel
Bij een stoofpotje denken we altijd meteen aan vleesgerechten, maar het kan ook perfect 100% veggie! Probeer eens dit stevige potje met savooi en wortel.
De dikke rigatonipastalinten vragen om een stevige saus, met knapperige savooikool en lekker afsmakende fontina kaas. Echte Italiaanse winterkost!
Wat is er lekker op een koude winteravond dan een heerlijk stevige hutsepot. Zachte stukken vlees in combinatie met echte wintertoppers zoals spruitjes en savooikool. Zalig toch?
Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Ideaal voor late kerst-of nieuwjaarsfeestjes.
Italianen houden ook van stevige winterkost! Dat bewijst deze Toscaanse bonensoep met nog tal van andere wintergroenten. Lepelt heerlijk weg op een koude avond.
Een echte stevige maaltijdsoep, deze boerensoep met ribbetjes, spek, savooikool en witte bonen. Serveer met enkele sneetjes volkorenbrood met goede boter. Echte winterkost!
1. Stoofpotje met savooi en wortel
Bij een stoofpotje denken we altijd meteen aan vleesgerechten, maar het kan ook perfect 100% veggie! Probeer eens dit stevige potje met savooi en wortel.
2. Rigatoni met savooikool en fontina kaas
De dikke rigatonipastalinten vragen om een stevige saus, met knapperige savooikool en lekker afsmakende fontina kaas. Echte Italiaanse winterkost!
3. Hutsepot
Wat is er lekker op een koude winteravond dan een heerlijk stevige hutsepot. Zachte stukken vlees in combinatie met echte wintertoppers zoals spruitjes en savooikool. Zalig toch?
4. Kwartels met savooistoemp en cognacsaus
Een edel stukje gevogelte, met daarbij een lekker stevige stoemp met een verfijnd sausje bij, dat is deze kwartel met savooistoemp en cognacsaus. Ideaal voor late kerst-of nieuwjaarsfeestjes.
5. Toscaanse bonensoep
Italianen houden ook van stevige winterkost! Dat bewijst deze Toscaanse bonensoep met nog tal van andere wintergroenten. Lepelt heerlijk weg op een koude avond.
6. Boerensoep met ribbetjes
Een echte stevige maaltijdsoep, deze boerensoep met ribbetjes, spek, savooikool en witte bonen. Serveer met enkele sneetjes volkorenbrood met goede boter. Echte winterkost!