Wortelstoemp met chipolata's en uiensaus

30 MIN
4 personen
Wortelstoemp met chipolata's en uiensaus

Wortelstoemp, de Vlaamse klassieker, geserveerd met chipolata's en een overheerlijke uiensaus. Dit is de herfst op je bord!

Ingrediënten

  • 4 chipolataworsten
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 3 uien
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el bloem
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en kook de aardappelen gaar.
  2. Snij de wortelen in plakjes. Snij de uien in ringen.
  3. Smelt boter in een kookpot en stoof de wortelen 6 min. aan.
  4. Schenk hierbij water tot de wortelen net onder staan. Laat verdampen tot de wortelen gaar zijn. Giet de aardappelen af. Meng de gestoofde wortelen door de aardappelen en pureer ze tot een stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Smelt boter in een pan en bak de uienringen op een zacht vuur tot ze goudbruin kleuren. Overstrooi met bloem en laat kort bakken. Voeg 200 ml. heet water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer los en laat indikken tot een saus. Kruid met peper en zout.
  6. Laat de rest van de boter smelten in een pan. Bak de chipolata's rondom goudbruin. Serveer de chipolata's met de wortelstoemp en werk af met de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.68 kcal
Koolhydraten 62.96 g
waarvan suikers 11.85 g
Vet 29.5 g
waarvan verzadigd 14.35 g
Proteïnen 27.32 g
Vezels 12.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin