Grootmoeders keuken, die smaakt altijd. Al geven we er graag een twist aan. Zo verstoppen we in dit recept lekker veel bloemkool in haar puree. Extra groenten, vitamines én smaak!
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 bloemkool
250 gr champignons
1 teentje knoflook
200 ml room
½ blokje groentebouillon
300 gr boerenworst
50 gr rucola
olijfolie
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
½ el Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappel in stukken van zo’n 4 cm (schillen hoeft niet). Verdeel de bloemkool in roosjes. Zet de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes net onder water met een snuif zout en kook in zo'n 10 min. beetgaar.
Snijd intussen de champignons in plakjes.
Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp samen met een flinke scheut melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm tot bij het serveren.
Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een (steel)pan en fruit de knoflook zo’n 2 min. op middelhoog vuur. Voeg er de champignons aan toe en roerbak zo’n 3-4 min. Verlaag het vuur en giet er de room bij. Verkruimel er de bouillon over en laat de champignonroomsaus zo’n 3-4 min. sudderen op een laag vuur. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
Smelt intussen een klontje boter in een andere pan en bak de boerenworst (zie tip) zo'n 5-8 min. op hoog vuur, tot die mooi doorbakken is.
Serveer de bloemkoolpuree met de boerenworst en werk af met een flinke lepel champignonroomsaus en de rucola. Smakelijk!
TIP: Roer het aanbaksel van de worstjes los met een beetje water en giet bij de saus.