Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

30 MIN
2 personen
Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 blinde vinken
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  3. Pel en snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je opnieuw 1/3de van de boter toe. Bak de blinde vinken rondom kort aan op een hevig vuur. Verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 15 minuten verdergaren.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Wanneer de blinde vinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de spinaziepuree met de gebakken blinde vinken en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 809.72 kcal
Koolhydraten 65.96 g
waarvan suikers 12.68 g
Vet 44.06 g
waarvan verzadigd 21.21 g
Proteïnen 32.83 g
Vezels 13.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin