Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

30 MIN
2 personen
Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 blinde vinken
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  3. Snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuurtje. Als de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je opnieuw 1/3de van de boter toe. Bak de blinde vinken rondom kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Als de blinde vinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de spinaziepuree met de gebakken blinde vinken en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 830.07 kcal
Koolhydraten 62.93 g
waarvan suikers 8.72 g
Vet 46.48 g
waarvan verzadigd 22.15 g
Proteïnen 36.35 g
Vezels 11.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin