Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

30 MIN
2 personen
Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 blinde vinken
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  3. Pel en snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in de pan en stoof de uien. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze even uit de pan. Verhit opnieuw 1/3de van de boter in de pan en bak de blinde vinken rondom kort aan. Verlaag het vuur, voeg de uien terug toe en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken en uien nog 15 minuten verdergaren.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Wanneer de blinde vinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de spinaziepuree met de gebakken blinde vinken en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 795.32 kcal
Koolhydraten 63.52 g
waarvan suikers 10.24 g
Vet 43.98 g
waarvan verzadigd 21.17 g
Proteïnen 32.35 g
Vezels 12.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin