Spinaziestoemp met rookworst en uiensaus

30 MIN
2 personen
Spinaziestoemp met rookworst en uiensaus

We haalden inspiratie bij onze Noordenburen voor dit eenvoudige maar overheerlijke gerecht! Zij maken het meestal met boerenkool, maar met spinazie is het ook heel lekker! Maak er een fijn avondmaal van, gesjelleug!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 rookworst
  • 2 uien
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de knoflook en spinazie toe en stoof tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  3. Warm ondertussen de rookworst op. Breng een kookpot water tegen het kookpunt aan en leg de worst, in de plastiek verpakking in het water. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pel en snij de uien in plakjes. Verhit de helft van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Bestrooi de uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 75 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed en schep er dan de plakjes rookworst door.
  7. Serveer de spinaziepuree met de rookworst en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 876.79 kcal
Koolhydraten 60.61 g
waarvan suikers 11.39 g
Vet 56.99 g
waarvan verzadigd 22.68 g
Proteïnen 27.07 g
Vezels 12.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin