Bisque van grijze garnaal

30 MIN
4 personen
Bisque van grijze garnaal

Deze bisque van grijze garnaal serveren we met een scheutje room, wat extra gepelde grijze garnalen en fijngesnipperde peterselie. Eentje om te bewaren als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu!

Ingrediënten

  • 600 g garnalen, ongepeld
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol peterselie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el pastis
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el olijfolie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 dopje saffraan
  • cayennepeper
  • 50 ml room
  • zout

BEREIDING

  1. Pel 200 g van de garnalen. Snij de ui en knoflook fijn. Stoof in olijfolie. Doe er de tomatenpuree en het kruidentuiltje bij. Laat even stoven.
  2. Doe er de pastis, saffraan, wat cayennepeper, de garnaalpantsers en de 400 g ongepelde garnalen bij. Schenk er 500 ml water bij, dek af en laat 20 minuten zachtjes garen.
  3. Haal er het kruidentuiltje uit. Mix de soep en doe ze door een zeef. Warm weer op en bind met maïszetmeel, opgelost in wat water. Kruid met zout. Doe er de room bij en garneer met de gepelde garnalen en fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 296.87 kcal
Koolhydraten 11.27 g
waarvan suikers 6.24 g
Vet 11.56 g
waarvan verzadigd 3.89 g
Proteïnen 29.98 g
Vezels 2.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin