Kersen clafoutis

60 MIN
8 personen
Kersen clafoutis

Een makkelijke klassieker uit de Franse keuken is een heerlijk zachte clafoutis met verse kersen. Een toppertje voor de zomer!

Ingrediënten

  • 650 g kersen, ontpit
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 4 el brandewijn
  • 65 ml room
  • 7 el suiker
  • 4 el boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de kersen samen met vier eetlepels suiker en de helft van de brandewijn 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer regelmatig om tot het sap aandikt. Dek af en kook al roerend nog 2-3 minuten verder tot de kersen zacht zijn.
  3. Schep de kersen uit de pot, zonder het sap mee te scheppen. Verspreid ze over een ingevette taartvorm.
  4. Voeg het sinaasappelsap toe aan het achtergebleven sap en roer om. Schenk hiervan 240 milliliter in een kom en doe er de rest van de brandewijn en de room bij. Laat even rusten.
  5. Meng in een andere kom de bloem met twee eetlepels suiker. Voeg hierbij het roommengsel, de eieren en de boter. Klop op met een garde. Schenk het geheel over de kersen in de taartvorm. Besprenkel met de rest van de suiker.
  6. Zet de clafoutis 30 minuten in de oven. Haal eruit en laat 15 minuten afkoelen. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 241.16 kcal
Koolhydraten 26.55 g
waarvan suikers 22.98 g
Vet 11.77 g
waarvan verzadigd 6.81 g
Proteïnen 2.73 g
Vezels 1.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin