Bami goreng met wokmix en gelakte spiering

30 MIN
2 personen
Bami goreng met wokmix en gelakte spiering

Bami goreng is een klassieker op de menukaart in een Chinees restaurant. We maken 'm gewoon zelf en gebruiken ketjap voor de typische bami-smaak.

Ingrediënten

  • 400 gr Chinese wokmix
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • ½ limoen
  • 150 gr udon noedels
  • 2 gemarineerde varkenslapjes
  • 1 lente-uitje
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Zet een ruime pot water op het vuur voor de noedels.
  2. Verhit een scheut olie in een (wok)pan en roerbak de wokmix 5-7 min. op hoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de helft van de currypasta babi ketjap toe, proef en voeg naar smaak meer toe. Giet er 50 ml water bij en knijp de limoen uit boven de pan.
  3. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en bak het gemarineerd varkenslapje in 5-7 min. gaar op middelhoog vuur.
  5. Schep de noedels onder de groenten in de pan. Snijd het varkenslapje in dunne reepjes. Snipper de lente-ui fijn.
  6. Serveer de noedels met het varkenslapje. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en werk af met de lente-ui. Smakelijk!