Wok met varkensreepjes, pindasaus, noedels, paksoi en paprika

30 MIN
2 personen
Wok met varkensreepjes, pindasaus, noedels, paksoi en paprika

Een snelle wok die barst van de smaak: dat komt als geroepen op een drukke weekavond. De pindasaus maak je zelf en dat is helemaal niet moeilijk. Met enkele eenvoudige, pure ingrediënten zet je een smaakbom van jewelste op tafel.

Ingrediënten

  • 150 gr udon noedels
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • 4 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • 300 gr varkensreepjes
  • olie
  • ½ el bruine suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de pindasaus: hak de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pot en stoof de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg vervolgens een scheutje water, het sap van de limoen, de pindakaas, bruine suiker en sojasaus toe (zie tip). Roer goed door, tot de pindakaas is gesmolten. Kruid met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Hak de paksoi fijn, maar houd het witte en groene deel apart.
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur en bak de varkensreepjes in 5-7 min. goudbruin op hoog vuur. Haal vervolgens uit de pan.
  4. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de noedels.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en roerbak de paprika en het wit van de paksoi zo'n 5-6 min. op middelhoog vuur.
  6. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  7. Voeg het groen van de paksoi bij de groenten en roer om tot paksoi is geslonken. Voeg vervolgens de pindasaus toe. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg tot slot de varkensreepjes en de noedels toe, schep om en serveer. Smakelijk!
  8. TIP: Proeven is de boodschap! Is de saus te zoet, zuur of zout? Voeg een scheutje melk toe.