Albondigas

0 MIN
4 personen
Albondigas

Albondigas zijn Spaanse kruidige gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Een heerlijke tapa!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 kl oregano, gedroogd
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • olijfolie
  • bieslook
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in schijfjes
  • olijfolie
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kl pimentpoeder

BEREIDING

  1. Maak het gehakt aan met het ei en het paneermeel. Doe er de knoflook, de ui de komijn, de oregano en de peterselie bij. Kneed goed door en kruid eventueel bij met peper en zout.
  2. Maak nootgrote balletjes. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast. Haal ze lichtjes door bloem. Bak ze goudbruin in olijfolie.
  3. Fruit voor de saus de uisnippers glazig in een beetje olijfolie. Voeg er paprika en de wortel bij. Laat kort meebakken. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken.
  4. Voeg er de kippenbouillon en de tomaatblokjes aan toe. Kruid met pimentpoeder, peper en eventueel een beetje zout. Laat 30 minuten sudderen tegen de kook aan met het deksel erop.
  5. Verdeel de balletjes over kleine, diepe bordjes. Lepel er wat hete saus bij. Werk af met gehakte bieslook. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 489.28 kcal
Koolhydraten 23.42 g
waarvan suikers 6.57 g
Vet 28.45 g
waarvan verzadigd 11.04 g
Proteïnen 28.79 g
Vezels 4.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin