Empanadas

45 MIN
12 stuks
Empanadas

Empanadas zijn Spaanse deegpakketjes gevuld met kruidig gehakt, ook heel populair in Argentinië. Serveer ze als hapje met een lekker dipsausje.

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 3 vellen bladerdeeg
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 el tomatenpuree, concentraat
  • 2 el rozijnen
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • 5 ml olijfolie
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook, de paprika en het pepertje bij. Laat kort meebakken. Voeg er het gehakt aan toe en laat het rul bakken. Kruid met komijn- en paprikapoeder, peper en zout.
  3. Roer de tomatenpuree en de bloem los in 2 eetlepels koud water. Vermeng met het gehakt. Doe er ook de rozijnen bij.
  4. Steek uit elke plak bladerdeeg vier rondjes van ongeveer 6 cm. Schep op een helft van elk rondje een portie van het gehaktmengsel. Vouw toe en druk de randen stevig aan met een vork, las ze dicht met een beetje water.
  5. Leg de empanadas op bakpapier op een grote bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei.
  6. Bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 334.31 kcal
Koolhydraten 25.76 g
waarvan suikers 5.17 g
Vet 21.08 g
waarvan verzadigd 8.78 g
Proteïnen 10.14 g
Vezels 1.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin