Drie dips met spinazie

30 MIN
4 personen
Drie dips met spinazie

Spinazie is zo veelzijdig! Ontdek deze 3 dips: pesto met spinazie, dipsaus met bonen en spinazie en een hummus met spinazie. Heerlijk met toastjes!

Ingrediënten

    Pesto dipsaus

  • 220 g spinazie, fijngehakt
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 el pesto
  • peper en zout
  • Dipsaus met bonen

  • 125 g spinazie
  • 220 g cannellinibonen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 30 ml olijfolie
  • 2 takjes dille
  • peper en zout
  • Hummus

  • 150 g spinazie
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoen, geperst en geraspt
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

    De pesto dipsaus

  1. Meng in een kom de yoghurt met de spinazie en groene pesto. Kruid naar smaak met peper en zout en roer om.
  2. De dipsaus met bonen

  3. Verhit de olijfolie in een pan en doe er de look in. Laat afkoelen.
  4. Doe de look samen met de bonen, spinazie, dille en citroensap in een blender. Kruid met peper en zout en pureer.
  5. De hummus

  6. Doe de kikkererwten, knoflook, bieslook en spinazie in de blender en pureer grof. Voeg er dan het limoensap en -zeste aan toe en pureer fijn. Voeg er al mixend de olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 420.77 kcal
Koolhydraten 23.67 g
waarvan suikers 4.68 g
Vet 28.22 g
waarvan verzadigd 4.31 g
Proteïnen 14.43 g
Vezels 11.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin