De avocado lijkt de laatste jaren enkel meer populair te worden in onze contreien! De vrucht is niet alleen gezond, maar ook erg veelzijdig als het gaat om culinaire toepassingen, van ontbijt tot dessert! Avocado's zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien hebben ze een romige textuur en een milde smaak die goed samengaat met heel wat verschillende ingrediënten.

Een van de bekendste toepassingen van avocado's is guacamole, een dip gemaakt van gepureerde avocado's, ui, tomaat, limoensap en kruiden. Guacamole is heerlijk met tortillachips, maar ook als topping voor taco's of als saus bij gegrild vlees.

Een verrassende manier om avocado's (zeker iets te rijpe exemplaren) te gebruiken, is als basis voor smoothies en milkshakes. De romige textuur van de vrucht maakt het een perfecte basis. Voeg bijvoorbeeld banaan, spinazie en amandelmelk toe voor een gezonde en voedzame smoothie.

Avocado's zijn ook een geweldige toevoeging aan salades. Snijd de vrucht in blokjes (voeg wat citroensap toe, zodat ie niet verkleurt) en voeg deze toe aan een salade van gemengde groenten, kip en noten. De romige textuur van de vrucht maakt de salade heerlijk smeuïg.

Tot slot kun je avocado's ook gebruiken als vervanger voor boter of mayonaise. Gebruik bijvoorbeeld gepureerde avocado in plaats van boter op brood, of voeg het toe aan een sandwich als vervanging voor mayonaise, of in gebak!

We geven je 10 heerlijke suggesties met avocado, laat het smaken!


Toast met pesto-eitjes


Toast met pesto-eitjes
TikTok-trend uitgetest: pesto-eitjes! Je bakt de pesto kort in de pan en breekt er dan een eitje bij. Het resultaat? Een verrassend lekker eitje voor bij het ontbijt! Moet je proberen! Bekijk recept



Huevos rancheros


Huevos rancheros

Zin in een verrassend en stevig ontbijt? Maak eens huevos rancheros! Tortilla's met bonen in een kruidige tomatensaus, avoblokjes en uiteraard een gebakken eitje. Powerontbijt! Bekijk recept



Groene gazpacho met avocado en komkommer


Groene gazpacho met avocado en komkommer
Een fris, zomers en verrassend soepje? We've got you covered! Wat denk je van een groene gazpacho bomvol groene groenten, kruiden en vitamines? Alles samen in de blender en mixen maar. Het is dus ook nog eens razendsnel! Deze soep is het beste ijsgekoeld, dus maak 'm op voorhand en zet in de koeling, of mix met wat ijsblokjes. Bekijk recept



Mexicaanse salade met kip en avocado


Mexicaanse salade met kip en avocado
De Mexicaanse keuken zwaar? Dan heb je deze heerlijke frisse en lichte salade met kip, véél groenten en avocado nog niet geproefd! Laat het smaken! Bekijk recept



Sushisalade met zalm en avocado


Sushisalade met zalm en avocado
Hou je van sushi, maar heb je het rollen van sushi niet zo in de vingers? Dan is deze verrassende sushisalade met zalm en avocado de perfecte en snelle oplossing! Bekijk recept



Aardappelsalade met spek, romeinse sla, avocado en rode biet


Aardappelsalade met spek, romeinse sla, avocado en rode biet
Een zalige salade die de overgang van winter naar lente aankondigt. Met krokant gebakken spekjes, crunchy romeinse sla, romige avocado en rode biet voor het contrast. Wie zegt dat salades saai zijn! Zin in? Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!



Ceviche met zeebaars en zoete aardappel


Ceviche met zeebaars en zoete aardappel
Een klassieke Peruviaanse ceviche, met zeebaars, zoete aardappel en avocado. Het friszure sausje - de tigre di leche - waarin de vis gaart is hemels lekker. Een voorgerecht dat niet zou misstaan op een feesttafel. Bekijk recept



Mexicaanse cheddarburger met guacamole en pastinaakfrietjes


Mexicaanse cheddarburger met guacamole en pastinaakfrietjes
We vinden het altijd fijn om een nieuw product aan je voor te stellen. Onze leverancier Meatier ontwikkelde een sappige cheddarburger en jij mag hem als eerste proeven, in onze foodbox. Maak je dit gerecht zelf thuis? Vraag ernaar bij je beenhouwer of voeg zelf extra gemalen cheddar toe aan je gehakt en vorm er burgers van. Bekijk recept



Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges


Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges
Het allerlekkerste stukje varkensvlees is ongetwijfeld het vlees van de nek: de spiering. Botermals, sappig en zacht van smaak. Dat verdient een extra vleugje luxe, dus kozen we voor truffelmayo. Dit bordje is trouwens helemaal BBQ-proof! Bekijk recept



Glutenvrije avocado brownies


Glutenvrije avocado brownies
Een gezonder alternatief voor de klassieke brownie! Deze glutenvrij avocado brownies zijn heerlijk smeuïg en zoet. Je maakt ze makkelijk zelf. Puur genieten! Bekijk recept