Caesar pastasalade met kip, spek, komkommer en kaas
20 MIN
2 personen
Klassiekers een twist geven, daar houden we van. We maken van de wereldberoemde caesarsalade een (binnenkort legendarische) pastaversie. De succesformule blijft overeind, beloofd!
Ingrediënten
200 gr spirelli
4 plakjes spek
2 kipfilets
2 el mayonaise
10 gr basilicum
½ teentje knoflook
1 Romeinse sla
1 minikomkommer
50 gr Harde Italiaanse kaas zoals Gran Moravia of Parmezaan
olijfolie
1 kl wittewijnazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
Bak het spek krokant op een matig vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Je kan het spek vervolgens grof hakken of in z'n geheel laten.
Snijd intussen de kip in hapklare stukken. Kruid met zout en zwarte peper (of kipkruiden). Bak in de pan van het spek goudbruin en gaar op een middelmatig tot hoog vuur.
Basilicumdressing: schep de mayonaise met de basilicumblaadjes en knoflook in een maatbeker. Voeg een scheutje olijfolie en de witte wijnazijn toe en kruid met zout en zwarte peper. Mix met een staaf mixer tot een gladde dressing. Voeg eventueel ook een klein scheutje kookvocht van de pasta toe.
Snijd de Romeinse sla in repen en de komkommer in blokjes.
Giet de pasta af en schik in een grote schaal of slakom. Voeg de Romeinse sla,
komkommer, kip en basilicumdressing toe en roer goed om (zie tip). Werk af met het spek en de Gran Moravia. Smakelijk!
TIP: Deze lauwwarme pastasalade kan je ook perfect koud eten. De restjes als lunch, die gaan smaken!