Paella met kip, chorizo en scampi

50 MIN
4 personen
Paella met kip, chorizo en scampi

Een heerlijke paella 'surf & turf' met kip, chorizo en scampi. Laat de pan op het einde nog even op het vuur staan, voor een knapperig korstje, de 'soccarat'.

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet, in reepjes
  • 200 g chorizo, in plakjes
  • 12 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 350 g langkorrelrijst
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 200 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespunt saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de scampi's kort aan. Houd ze even opzij.
  2. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in dezelfde pan ongeveer 10 minuten aan. Draai af en toe om. Schep ook uit de pan en zet even opzij.
  3. Bak ook de chorizo een paar minuten goudbruin. Schep opnieuw uit de pan en zet mee opzij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst en de helft van de tomaten toe. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuur verdampen.
  5. Giet de bouillon mee in de pan en roer goed om. Voeg de kip en de chorizo terug toe. Kruid met paprikapoeder, saffraan, peper en zout. Laat op een zacht vuur 20 minuten pruttelen.
  6. Voeg de laatste vijf minuten de overige tomaten, de erwtjes en de scampi's toe. Kruid nog eens bij met peper en zout.
  7. Verdeel de paella over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.78 kcal
Koolhydraten 85.44 g
waarvan suikers 3.87 g
Vet 29.33 g
waarvan verzadigd 9.55 g
Proteïnen 48.76 g
Vezels 6.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin