Zoetzure kip met udon noedels

30 MIN
4 personen
Zoetzure kip met udon noedels

Udon zijn dikke Japanse noedels. Ze zijn erg lekker bij deze zoetzure kip met ananas en gember. Aziatisch comfortfood!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 240 g udon noedels
  • 1 paprika, in reepjes
  • 150 g ananas, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kl lichte sojasaus
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 el suiker
  • 2 el sesamolie
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenblokjes met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Kook de udon noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken.
  3. Verhit 1 eetlepel sesamolie op een hoog vuur in de wok en roerbak de kippenblokjes met de paprika enkele minuten. Voeg de ananas toe en bak even mee. Schep uit de pan en zet opzij.
  4. Meng de tomatenpuree met de sojasaus, de azijn en de suiker.
  5. Verhit de overige sesamolie in dezelfde wok. Roerbak de chilipeper, de gember en de knoflook op een matig vuur. Voeg de zoetzure saus toe en vermeng goed. Laat even indikken.
  6. Schep de kippenblokjes met de groenten terug in de wok en roer om.
  7. Verdeel over de borden en serveer met de udon noedels. Werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 473.49 kcal
Koolhydraten 62.68 g
waarvan suikers 15.42 g
Vet 9.36 g
waarvan verzadigd 1.44 g
Proteïnen 32.85 g
Vezels 2.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin