Nasi goreng met kip

20 MIN
4 personen
Nasi goreng met kip

Nasi goreng is gebakken rijst met eitjes en vlees of vis en groenten naar keuze. In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip, wortel en erwtjes.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in reepjes
  • 300 g rijst
  • 200 g doperwten
  • 1 wortel, in julienne
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Blancheer de doperwten kort in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Kruid de kippenreepjes met peper en zout.
  3. Verhit de arachide- en sesamolie in de wok. Laat goed heet worden en bak de kippenreepjes op een hoog vuur. Schep ze uit de wok en zet even opzij.
  4. Roerbak de ui met de wortel in dezelfde wok. Voeg na enkele minuten de lente-uitjes, de knoflook en de sojasaus toe. Schep er dan de erwten, de kip en de rijst bij. Laat even meebakken.
  5. Schenk de eieren bij de wok en roerbak tot ze stollen. Kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 307.88 kcal
Koolhydraten 27.41 g
waarvan suikers 8.6 g
Vet 10.96 g
waarvan verzadigd 2.08 g
Proteïnen 22.52 g
Vezels 4.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin