Oosterse wok met eiernoedels en kalkoenblokjes

30 MIN
4 personen
Oosterse wok met eiernoedels en kalkoenblokjes

Een heerlijk wokgerechtje, deze eiernoedels met kalkoenblokjes, paksoi en shiitake's. Snel klaar en lekker licht, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 400 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 250 g eiernoedels
  • 1 paksoi, in repen
  • 250 g shiitake paddenstoelen
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 groene chilipeper, ontpit en in ringetjes
  • 25 g amandelschilfers, geroosterd
  • 1 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 kl arachideolie
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Verhit de arachideolie in de wok op een hoog vuur en roerbak enkele minuten. Schep uit de wok en zet even opzij.
  3. Roerbak in dezelfde wok de lente-uitjes met het pepertje. Doe er de paksoi en de shiitakes bij en roerbak nog enkele minuten.
  4. Meng de vissaus met de chilisaus en het limoensap. Schenk bij de groenten en roer goed om. Schep er ook de kalkoenblokjes en de noedels bij.
  5. Verdeel de wok over de borden en werk af met de amandelschilfers en de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 441.08 kcal
Koolhydraten 55.18 g
waarvan suikers 5.85 g
Vet 6.63 g
waarvan verzadigd 0.75 g
Proteïnen 37.21 g
Vezels 4.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin