Zeebaars met venkel

45 MIN
4 personen
Zeebaars met venkel

Een lekker licht gerechtje, bomvol smaken! De zeebaars wordt in zijn geheel gegrild en daarbij komen ovengebakken krieltjes met venkel en kerstomaatjes.

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 venkel, grof gesneden
  • 16 krielaardappelen, geschild
  • 150 g kerstomaten
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el olijfolie
  • tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schik de grove stukken venkel en aardappel in een ovenschaal. Voeg er de gekneusde tenen look, tijm en olijfolie aan toe. Rooster het geheel 35 minuten in de hete oven.
  3. Verhit een grillpan.
  4. Breng de zeebaarsfilets op smaak met olijfolie, peper en zout. Gril de vis in 6 minuten klaar en keer de laatste minuut.
  5. Leg de kerstomaatjes in hun geheel naast de vis en gril ze even mee.
  6. Serveer de filet met de venkel en de aardappelen. Werk af met het trosje kerstomaten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 361.49 kcal
Koolhydraten 21.86 g
waarvan suikers 1.31 g
Vet 11.89 g
waarvan verzadigd 2.6 g
Proteïnen 39.56 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin