Zeebaars in zoutkorst

40 MIN
4 personen
Zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten

  • 1 zeebaars, op zijn geheel, ongeveer 1 kg, panklaar
  • 3 eiwitten
  • 1 eidooier
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 kg Fleur de Sel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng in een kom het zout met de eiwitten en het eigeel.
  3. Meng in een andere kom alle kruiden door elkaar.
  4. Leg een laag van het zoutmengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de gemengde kruiden en leg hierop de zeebaars. Bedek met een laag kruiden en de rest van het zoutmengsel.
  5. Zet de zeebaars 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Klop met de achterkant van een keukenmes op de zoutkorst en verwijder voorzichtig het zout en het vel van de zeebaars. Verdeel over 4 borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.87 kcal
Koolhydraten 6.7 g
waarvan suikers 0.17 g
Vet 7.92 g
waarvan verzadigd 2.26 g
Proteïnen 48.56 g
Vezels 1.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin