Zalm met geroosterde groenten en mosterdroomsaus

25 MIN
2 personen
Zalm met geroosterde groenten en mosterdroomsaus

Een prachtig kleurrijk en luxueus bordje dat ook nog eens lekker koolhydraatarm is: een sappig stukje gebakken zalm met daarbij geroosterde groenten en een zalig mosterdroomsausje. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilet
  • 1 lente-uitje
  • 2 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in balkjes. Snij de rode ui in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de groenten en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in de steelpan en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3 inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  4. Snij de lente-ui in ringen.
  5. Serveer de zalmfilets met de geroosterde groenten, de mosterdsaus en de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 715.3 kcal
Koolhydraten 24.1 g
waarvan suikers 11.41 g
Vet 50.68 g
waarvan verzadigd 14.82 g
Proteïnen 33.53 g
Vezels 8.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin