Zalm ras el hanout met geroosterde groenten en citroenmayonaise

25 MIN
2 personen
Zalm ras el hanout met geroosterde groenten en citroenmayonaise

Alles op één bakplaat en een echt kleur-, geur- en smaakfestijn! Jep, we zijn best trots op deze heerlijke koolhydraatarme creatie! Zalige zachte zalm gekruid met ras el hanout, een waaier aan geroosterde groenten en een frisse citroenmayonaise. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilet
  • 1 kl ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in balkjes. Snij de rode paprika in brede repen. Pel de rode ui en snij in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de groenten en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de lente-ui in fijne ringen.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de mayonaise met de citroenzeste en het sap en voeg per persoon 1 koffielepel water toe. Kruid met peper en zout. Dit is de citroenmayonaise.
  4. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Meng de rest van de olijfolie met de ras el hanout, peper en zout. Bestrijk hiermee de zalmfilets. Schep de groenten in de oven om en leg er de zalmfilets bij. Zet nog 8 minuten in de oven.
  5. Serveer de zalmfilets met de geroosterde groenten, druppel er de citroenmayonaise over en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.55 kcal
Koolhydraten 29.57 g
waarvan suikers 14.52 g
Vet 56.3 g
waarvan verzadigd 9.57 g
Proteïnen 33.14 g
Vezels 11.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin