Zalm met prei in roomsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Zalm met prei in roomsaus en geroosterde aardappelen

Een heerlijk snel en gemakkelijk om te maken gerechtje, dat toch zo sjiek oogt: gebakken zalm met prei in roomsaus bij en geroosterde aardappeltjes. De dille zorgt voor extra verfijning. Verras je gezin met dit originele visgerecht!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 prei
  • 2 zalmfilet
  • 10 g dille
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was en snij de prei in ringen. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de zalmfilets, 3-4 minuten per kant.
  4. Hak de dille fijn. Roer de lichte room door de prei en laat kort doorwarmen, zonder deksel. Roer er vlak voor het serveren de helft van de dille door.
  5. Serveer de zalm met de prei-roomsaus, de geroosterde aardappelen en de rest van de dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 910.91 kcal
Koolhydraten 52.16 g
waarvan suikers 13.32 g
Vet 58.18 g
waarvan verzadigd 23.24 g
Proteïnen 40.52 g
Vezels 14.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin