Wraps met shoarma van oesterzwam, Libanese salade en feta

30 MIN
2 personen
Wraps met shoarma van oesterzwam, Libanese salade en feta

Op zoek naar een vegetarisch, volwaardig alternatief voor shoarmavlees? Je hebt het gevonden! Deze oesterzwammen 'masseer' je met shoarmakruiden, olie en zout. Laat ze dan garen in de oven en klaar! Echt, het is verbazend lekker en geeft je echt dat 'pita-gevoel'. Dat wil je toch proberen?

Ingrediënten

  • 250 gr oesterzwam
  • 2 el shoarmakruiden (of kipkruiden)
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 miniwraps
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • ½ groene paprika
  • ½ limoen
  • 1 el suiker
  • 3 el witte wijnazijn
  • 50 gr feta
  • 50 gr hummus
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Scheur de oesterzwammen in reepjes en leg ze op de bakplaat. Pers er de teentjes knoflook over. Strooi er de shoarmakruiden over. Kruid met zout. Druppel er de olijfolie over. Meng alles goed met je handen en masseer de kruiden goed in de oesterzwammen. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, schep om en zet opnieuw 10 minuten in de oven, tot de oesterzwammen mooi krokant zijn.
  2. Halveer de rode ui. Snij 1 helft in halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  3. Snij de rest van de rode ui fijn. Doe in een apart kommetje. Snij de tomaat en paprika in fijne blokjes. Pers er het sap van de limoen bij. Kruid met peper en zout. Meng goed. Dit is de Libanese salade.
  4. Verkruimel de feta. Zet een grillpan op het vuur en rooster de wraps tot ze een mooi grillpatroon hebben. Vouw ze dubbel.
  5. Bestrijk de wraps met hummus. Schep er de Libanese salade in. Schep er de oesterzwammen bij. Werk af met feta en de gemarineerde rode ui en serveer.