Kipgyros met rijst

25 MIN
2 personen
Kipgyros met rijst

Kipgyros, iedereen koopt het wel eens kant-en-klaar in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het gemakkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes. Doe alles samen in een grote kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de komijn, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid eventueel bij met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de rijst en werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.66 kcal
Koolhydraten 78.3 g
waarvan suikers 13.64 g
Vet 18.28 g
waarvan verzadigd 2.75 g
Proteïnen 47.03 g
Vezels 9.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin