Kipgyros met rijst

25 MIN
2 personen
Kipgyros met rijst

Kipgyros, iedereen koopt het wel eens voorgemaakt in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het gemakkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kl kipkruiden
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1½ el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringetjes. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de tomatenpuree, de kipkruiden, de komijn, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de rijst en werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 632.21 kcal
Koolhydraten 75.26 g
waarvan suikers 12 g
Vet 14.24 g
waarvan verzadigd 2.2 g
Proteïnen 46.23 g
Vezels 8.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin