Kipgyros met ovenfrietjes

25 MIN
2 personen
Kipgyros met ovenfrietjes

Gyros, iedereen koopt het wel eens kant-en-klaar in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het makkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  3. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, 1/4de van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de ovenfrietjes en werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 717.46 kcal
Koolhydraten 54.51 g
waarvan suikers 14.25 g
Vet 32.56 g
waarvan verzadigd 4.78 g
Proteïnen 45.45 g
Vezels 14.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin