Kipgyros met ovenfrietjes

25 MIN
2 personen
Kipgyros met ovenfrietjes

Gyros, iedereen koopt het wel eens voorgemaakt in de supermarkt. Maar, eigenlijk kan je het gemakkelijk zelf maken en uiteraard is het véél lekkerder!

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl kipkruiden
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  3. Meng het paprikapoeder met de tomatenpuree, de kipkruiden, 1/4de van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de kipgyros met de ovenfrietjes en werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.62 kcal
Koolhydraten 64.77 g
waarvan suikers 16.35 g
Vet 32.35 g
waarvan verzadigd 4.8 g
Proteïnen 46.62 g
Vezels 16.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin