Wortelstoemp met spekjes en chipolata

30 MIN
2 personen
Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Ook zo'n goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokante spekjes en een lekker worstje.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 300 g chipolataworsten
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de ui fijn. Rits de blaadjes van de tijm.
  3. Verhit de helft van de boter in een kookpot en stoof de ui voor 3 minuten. Voeg dan de wortelen en de tijm toe. Roer om en laat mee stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Schenk hierbij water tot de wortelen net onder staan. Laat verdampen tot de wortelen gaar zijn, in ongeveer 10 minuten. Giet de aardappelen af. Meng de gestoofde wortelen door de aardappelen en stamp ze tot een stoemp. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Bak ondertussen het spek krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en meng door de wortelstoemp.
  6. Giet het vet van het spek uit de pan en laat er de rest van de boter in smelten. Bak de chipolata's rondom goudbruin. Serveer de chipolata's bij de wortelstoemp.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 976.45 kcal
Koolhydraten 66.45 g
waarvan suikers 16.16 g
Vet 51.61 g
waarvan verzadigd 34.88 g
Proteïnen 36.52 g
Vezels 16.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin