Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

30 MIN
2 personen
Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

Echte Britse 'pubgrub', deze gebakken chipolata's met een romige aardappelpuree, gekookte beetgare groentjes en een heerlijke 'onion gravy' of uiensaus erbij. Waan je in de 'British countryside' met deze klassieker. Cheers old chap!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ broccoli
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoli en wortelen toe (tip: je kan de groenten ook stomen). Laat 6-7 minuten garen en giet dan af.
  3. Snij de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de uiringen op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de chipolataworsten op een hoger vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  4. Giet de aardappelen af en stamp fijn met een pureestamper. Roer de melk en de rest van de boter door de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Schep de chipolataworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 75 milliliter water en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken.
  6. Serveer de chipolataworsten met de groenten, aardappelpuree en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 787.94 kcal
Koolhydraten 72.95 g
waarvan suikers 19.01 g
Vet 33.99 g
waarvan verzadigd 17.01 g
Proteïnen 33.43 g
Vezels 19.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin