Preistoemp met pladijs

35 MIN
4 personen
Preistoemp met pladijs

Deze preistoemp is erg lekker met een gebakken pladijs bij. De gedroogde pancetta zorgt voor een verrassende crunchy toets. Comfort food en toch verfijnd!

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 4 plakjes pancetta
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 2 prei, in ringen
  • 1 ui, grof gehakt
  • 4 el bloem
  • 1 el graanmosterd
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • 4 el zure room
  • klontje boter
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de prei en ui gaar in gezouten water. Giet af en plet ze samen tot puree. Voeg er de boter, de room en het ei aan toe. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de pancetta krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Zet apart en houd warm.
  3. Meng de zure room met de graanmosterd in een apart kommetje. Zet opzij.
  4. Haal de pladijsfilets door het bloem en klop het overtollige bloem eraf. Bak ze in boter.
  5. Schep wat stoemp op een bord en bedek met de pancetta en peterselie. Leg er de vis naast. Serveer apart de zure room.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 618.3 kcal
Koolhydraten 55.2 g
waarvan suikers 7.83 g
Vet 25.19 g
waarvan verzadigd 11.95 g
Proteïnen 38.07 g
Vezels 10.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin