Wortelcake met frosting

60 MIN
16 porties
Wortelcake met frosting

Wortels zijn door hun zoete smaak het ideale ingrediënt om een gezonde cake mee te maken. Of je het nu wortelcake of worteltaart noemt, het maakt niet uit, deze snack smaakt gewoon super goed. Versieren doen we met een frosting van roomkaas, poedersuiker en citroenzeste met daar bovenop walnoten. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 g wortelen, geraspt
  • 1 citroen
  • 250 g suiker
  • 150 g walnoten
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 4 bio-eieren
  • 200 g roomkaas
  • 250 ml plantaardige olie
  • 2 kl kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter en bebloem een ronde bakvorm.
  2. Meng de bloem met de suiker en de kaneel. Voeg de olie toe en meng met een mixer tot een egale massa. Meng er de eieren door. Hak de helft van de walnoten grof. Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe en spatel ze door het beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm en zet 45-50 min. in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de cake gaar is.
  4. Was en rasp de schil van de citroen. Doe de roomkaas in een kom en meng er de poedersuiker en citroenzeste door.
  5. Laat de cake afkoelen en snij overlangs in twee. Bestrijk met de helft van de roomkaasmengeling en leg de cakehelften op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de roomkaas en werk af met de walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 395.98 kcal
Koolhydraten 32.48 g
waarvan suikers 21.63 g
Vet 26.9 g
waarvan verzadigd 6.05 g
Proteïnen 5.73 g
Vezels 1.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin