Wortelcake met vanille

55 MIN
8 personen
Wortelcake met vanille

Een restje wortelen? Ideaal om heerlijke en eenvoudige wortelcakejes met vanille mee te maken. Serveer met een frosting van roomkaas en poedersuiker.

Ingrediënten

  • 200 g wortelen, geraspt
  • 1 kl sinaasappelzeste
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 200 g blonde suiker
  • 2 kl vanillesuiker
  • 250 g boter, in klontjes
  • ½ kl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Meng in een kom de suiker met het kaneel, de vanillesuiker en de boter. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Roer alles goed om. Meng er dan de bloem en het zout door.
  3. Voeg tenslotte een voor een de eieren toe samen met de wortelen en de sinaasappelzeste.
  4. Giet het geheel in beboterde cakevormpjes en zet 20 minuten in de oven. Dek dan af met aluminiumfolie en verlaag de oventemperatuur naar 170 °C. Laat opnieuw 20 minuten bakken.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.98 kcal
Koolhydraten 49.93 g
waarvan suikers 29.05 g
Vet 28.03 g
waarvan verzadigd 17.38 g
Proteïnen 6.11 g
Vezels 1.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin