Cupcakes

40 MIN
12 stuks
Cupcakes

Deze cupcakes zijn enorm lekker en schattig! Afgewerkt met een topping op basis van mascarpone, een pecannoot en wat karamel is dit pure verwennerij.

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 125 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 2 eieren, gesplitst
  • 2 kl citroensap
  • 3 el melk
  • 60 g tagatesse
  • 125 g boter, gesmolten
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • Voor de topping

  • 3 el pecannoten
  • 4 el mascarpone
  • 70 ml room
  • 1 el honing
  • 30 g boter
  • 1 kl vanille-extract
  • Voor de caramelsaus

  • 100 g rietsuiker
  • 30 ml water

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Klop de eidooiers luchtig met de tagatesse en het vanille-extract. Voeg er de boter, de bloem en het citroensap bij. Giet de melk er straalsgewijs bij en roer tot een glas beslag.
  3. Klop de eiwitten stijf met het zout. Vouw onder het beslag.
  4. Zet de papieren vormpjes in een muffinvorm. Lepel wat beslag in elk vormpje. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voor de topping

  6. Meng de mascarpone, de room, de honing, de boter en het vanille-extract voorzichtig tot een beslag. Klop zeker niet te stevig op.
  7. Maak de karamel. Doe de rietsuiker in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Zet op een hoog vuur en voeg eventueel nog wat extra water toe. Zorg dat het water verdampt en de suiker kleurt zodat je een goudbruine karamel krijgt. Schenk nog een beetje water in de pan zodat het karameliseren stopt.
  8. Verdeel de topping over de cupcakes en werk af met een pecannoot. Besprenkel met de karamel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 256.27 kcal
Koolhydraten 21.39 g
waarvan suikers 10.12 g
Vet 18.54 g
waarvan verzadigd 10.23 g
Proteïnen 3.05 g
Vezels 1.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin