Wortelcake

55 MIN
4 personen
Wortelcake

Wortelcake heeft een heerlijk typische smaak. Deze cake is eenvoudig te bereiden en luchtig. De afwerking met rozijnen en walnoten maakt het extra lekker.

Ingrediënten

  • 150 g wortelen, geraspt
  • 50 g rozijnen
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 1 sinaasappel, geraspt
  • 200 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • ½ kl bicarbonaat
  • 2 eieren
  • 180 ml sojamelk
  • 80 ml agavesiroop
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 50 g kokospoeder
  • 1½ kl gember
  • ¼ kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de bloem met de bakpoeder, het bicarbonaat, het zout, de eieren, de kaneel, de wortelen en de kokos in een grote mengkom.
  3. Voeg er de sojamelk en de siroop aan toe.
  4. Roer tot een glad deeg en voeg een gedeelte van de rozijnen en de walnoten, de gember en de sinaasappelzeste toe. Roer nog eens goed.
  5. Doe het beslag in een beboterde cakevorm en werk af met de rest van de rozijnen en de walnoten. Bak de cake 45 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 666.29 kcal
Koolhydraten 70.1 g
waarvan suikers 30.43 g
Vet 35.31 g
waarvan verzadigd 10.38 g
Proteïnen 14.36 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin