Vanillewafels

60 MIN
6 personen
Vanillewafels

Telkens wanneer je wafels bakt vult het huis zich met heerlijke geuren. Deze vanillewafels zijn puur genieten en maak je makkelijk zelf!

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 40 g rietsuiker
  • 30 ml honing
  • 100 g boter
  • 1 el arachideolie
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Meng de boter met de vanille tot een crème.
  2. Voeg de rietsuiker, de honing en het zout toe. Roer goed door en voeg dan één voor één de eieren toe. Meng de melk door het beslag.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder onder het beslag en blijf goed roeren tot een homogene massa. Laat het deeg 30 minuten rusten.
  4. Verhit een wafelijzer en bestrijk lichtjes met arachideolie. Bak de wafels goudbruin en laat ze afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 405.16 kcal
Koolhydraten 48.1 g
waarvan suikers 12.57 g
Vet 19.31 g
waarvan verzadigd 10.3 g
Proteïnen 9.37 g
Vezels 0.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin