Merguez met bonen en amandelen

15 MIN
6 personen
Merguez met bonen en amandelen

Een pittige Spaanse tapa, deze merguezworstjes met rode bonen en geroosterde amandelen.

Ingrediënten

  • 6 merguezworsten
  • 1 ui
  • 1 blik rode boon
  • peterselie, gehakte
  • 2 el amandelen, gepeld
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de rode bonen, laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui fijn.
  2. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
  3. Prik de worstjes in (zodat ze niet openbarsten). Bak ze 10 minuten in een koekenpan, in hete olie. Zet ze even aan de kant.
  4. Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Doe er de bonen bij en laat goed doorwarmen.
  5. Verdeel de bonen over kommetjes of diepe bordjes. Leg er de worstjes bij. Werk af met geroosterde amandelschilfers en gehakte peterselie. Serveer met geroosterd stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 257.35 kcal
Koolhydraten 8.36 g
waarvan suikers 1.7 g
Vet 22.78 g
waarvan verzadigd 0.95 g
Proteïnen 9.9 g
Vezels 1.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin