Witte vis met wortelcrème, veldsla en geroosterde krieltjes

25 MIN
2 personen
Witte vis met wortelcrème, veldsla en geroosterde krieltjes

Wat een prachtig feestelijk uitziend gerechtje, en toch zo gemakkelijk en snel om te maken! Gebakken witte visfilets met een zachte wortelcrème, veldsla en daarbij geroosterde krieltjes. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 50 g veldsla
  • 4 wortelen
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes op. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was de veldsla en laat uitlekken.
  3. Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes. Smelt de helft van de boter in een pot en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 60 milliliter water toe. Laat op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe wanneer het water verdampt is.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een antikleefpan en bak 2-3 minuten per kant.
  6. Controleer of de wortelen gaar zijn. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid goed af met peper en zout.
  7. Schep de wortelcrème op de borden. Leg er de gebakken visfilets en geroosterde krieltjes bij. Verdeel de veldsla over de borden, bedruppel met de dressing en serveer.
  8. Schep de wortelcrème op de borden. Leg er de gebakken visfilets en geroosterde krieltjes bij. Verdeel de veldsla over de borden, bedruppel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 618.36 kcal
Koolhydraten 46.53 g
waarvan suikers 9.94 g
Vet 31.63 g
waarvan verzadigd 11.9 g
Proteïnen 31.68 g
Vezels 12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin