Witte vis in kokos-limoensaus met boontjes, tomaten en volkoren rijst
35 MIN
2 personen
Kokosnoot met limoen is een hemelse combinatie. De smaken zijn precies tropisch en fris genoeg voor dit zomerse bordje.
Ingrediënten
200 gr prinsesseboontjes
1 plantje koriander
200 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 limoen
2 romatomaten
300 gr witte vis
125 gr volkoren rijst
1 scheutje olijfolie
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de boontjes. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook ze alvast 3 min. voor (zie tip). Giet af en spoel onder koud stromend water.
Hak de steeltjes van de koriander fijn. Meng met de kokosmelk. Pers de knoflook en de helft van de limoen erbij en kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Schik de vis in een ovenschaal. Schik de boontjes en tomatenblokjes erbovenop en overgiet met de kokossaus. Snijd de rest van de limoen in schijfjes en schik erbovenop. Kruid nog eens bij met zout en zwarte peper. Schuif 15-20 min. in de oven, tot de vis gaar is.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Hak de koriander fijn.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Werk af met de koriander en serveer met de rijst. Smakelijk!
TIP: Je kan de boontjes ook in 3 snijden, iets makkelijker om straks op te dienen.