Witte truffels met vlierbloesemlikeur

60 MIN
25 stuks
Witte truffels met vlierbloesemlikeur

Deze witte truffels met vlierbloesemlikeur zijn een echt verwennerijtje voor bij de koffie na een feestelijke maaltijd. Ideaal voor met Kerst of Nieuwjaar!

Ingrediënten

  • 250 g zandkoekjes
  • 50 g kokosrasp
  • 2 kl citroenzeste
  • 60 ml vlierbloesemlikeur
  • 360 g witte chocolade
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten.
  2. Doe de zandkoekjes, kokosrasp en citroenzeste in een keukenrobot en hak fijn. Voeg de vlierbloesemlikeur en de helft van de witte chocolade toe en mix opnieuw. Schep in een kom, duw plat met een spatel.
  3. Maak met 2 eetlepels quenelles van het mengsel en leg ze op een plaat met bakpapier. Laat opstijven in de koeling.
  4. Warm de rest van de witte chocolade opnieuw au bain-marie op en dip de witte truffels in de chocolade. Laat opstijven in de koeling.
  5. Bestuif de truffels met poedersuiker vlak voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 87.13 kcal
Koolhydraten 7.87 g
waarvan suikers 7.79 g
Vet 5.55 g
waarvan verzadigd 3.53 g
Proteïnen 0.84 g
Vezels 0.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin