Zelfgemaakt
Truffels zijn heel gemakkelijk om zelf te maken (ook al betaal je er veel geld voor bij de chocolatier!) en het voordeel is, je kan er heel creatief mee zijn. Als je het 'basisdeeg' (chocoladeganache) maakt, kan je er eindeloos veel variaties mee maken, zowel met de vulling, als met de afwerking.
Hoe maak je ze?
Chocoladeganache is de basis voor een zelfgemaakte truffel, en maak je door gesmolten chocolade te mengen met boter en room. Dit laat je opstijven in de koelkast en zo heb je een bewerkbaar deeg waar je bolletjes mee kan rollen of quenelles maken. In het deeg kan je stukjes nootjes, een druppeltje likeur, etc... verwerken. Als de truffel klaar is, rol je hem ter afwerking door cacaopoeder, kokosrasp, chocoladeschilfers, stukjes gedroogd fruit, hagelslag... Laat je creativiteit (en eventuele restjes in je voorraadkast) de vrije loop!
De truffels bewaar je het beste in de koelkast. Serveer ze op een mooie etagèrè of maak er feestelijke zakjes mee, als cadeau.
Nog meer inspiratie?
Ontdek enkele creatieve versies die wij maakten en proefden. 100% goedgekeurd!
Witte truffels met vlierbloesemlikeur
Deze truffels hebben een hart van koekjeskruimels en vlierbloesemlikeur en worden dan in de witte chocolade gedoopt. Werk af met poedersuiker voor een sneeuwwit effect!
Zelfgemaakte ferrero rochers
Ferrero rochers? Die kan je ook zelf maken! Heerlijke hazelnotenpastaganache met een volledige hazelnoot binnenin. Genieten!
Tiramisu truffels
Wil je echt origineel uit de hoek komen? Maak dan eens tiramisu truffels. De smaken van een echte tiramisu, verwerkt in een schattig, hapklaar bolletje. Zalig!