Je hebt waarschijnlijk al een gans feestmenu uitgedacht, van hapje tot dessert. Maar wat serveer je bij de thee of koffie achteraf? Het hoeft uiteraard niet, maar we garanderen je dat je nog vele finale complimentjes kan scoren met heerlijke zelfgemaakte truffels! En extra bonus: het is ook het ideale culinaire geschenkje tijdens de feestdagen!

Zelfgemaakt


Truffels zijn heel gemakkelijk om zelf te maken (ook al betaal je er veel geld voor bij de chocolatier!) en het voordeel is, je kan er heel creatief mee zijn. Als je het 'basisdeeg' (chocoladeganache) maakt, kan je er eindeloos veel variaties mee maken, zowel met de vulling, als met de afwerking.

Chocoladetruffels
Homemade chocoladetruffels

Hoe maak je ze?


Chocoladeganache is de basis voor een zelfgemaakte truffel, en maak je door gesmolten chocolade te mengen met boter en room. Dit laat je opstijven in de koelkast en zo heb je een bewerkbaar deeg waar je bolletjes mee kan rollen of quenelles maken. In het deeg kan je stukjes nootjes, een druppeltje likeur, etc... verwerken. Als de truffel klaar is, rol je hem ter afwerking door cacaopoeder, kokosrasp, chocoladeschilfers, stukjes gedroogd fruit, hagelslag... Laat je creativiteit (en eventuele restjes in je voorraadkast) de vrije loop!

De truffels bewaar je het beste in de koelkast. Serveer ze op een mooie etagèrè of maak er feestelijke zakjes mee, als cadeau.

Nog meer inspiratie?


Ontdek enkele creatieve versies die wij maakten en proefden. 100% goedgekeurd!

Witte truffels met vlierbloesemlikeur


Witte truffels met vlierbloesemlikeur

Deze truffels hebben een hart van koekjeskruimels en vlierbloesemlikeur en worden dan in de witte chocolade gedoopt. Werk af met poedersuiker voor een sneeuwwit effect!

Zelfgemaakte ferrero rochers


Zelfgemaakte ferrero rochers

Ferrero rochers? Die kan je ook zelf maken! Heerlijke hazelnotenpastaganache met een volledige hazelnoot binnenin. Genieten!

Tiramisu truffels


Tiramisu truffels

Wil je echt origineel uit de hoek komen? Maak dan eens tiramisu truffels. De smaken van een echte tiramisu, verwerkt in een schattig, hapklaar bolletje. Zalig!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de feesten?
Download gratis onze 15gram kerstspecial.