Zelfgemaakte ferrero rochers

140 MIN
25 stuks
Zelfgemaakte ferrero rochers

Ferrero rochers? Die maak je toch gewoon zelf! Probeer het zeker eens en oogst complimentjes aan de (feest)tafel!

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 150 ml melk
  • 180 g hazelnootpasta
  • 150 g hazelnoten, geroosterd
  • ½ el koffiepoeder, instant
  • 60 ml ahornsiroop

BEREIDING

  1. Hak de chocolade grof (of gebruik callets) en laat au bain-marie smelten.
  2. Verwarm de melk. Los er het koffiepoeder in op.
  3. Meng de warme melk door de gesmolten chocolade. Voeg ook de hazelnootpasta en de ahornsiroop toe. Meng goed en giet in een rechthoekige vorm (bijv. een ovenschotel). Laat opstijven in de koeling, dit duurt minstens 2 uur.
  4. Hou ongeveer 25 hazelnoten apart. Hak de rest medium grof.
  5. Als de ganache is opgestijfd, schep met 2 lepels hoopjes van het mengsel. Duw het met je handen plat tot een schijfje en leg er een volledige hazelnoot in. Vorm een balletje rondom de noot en rol door de gehakte hazelnoot.
  6. Bewaar de ferrero rochers in de koeling tot je ze serveert.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 130.34 kcal
Koolhydraten 6.79 g
waarvan suikers 6.49 g
Vet 10.32 g
waarvan verzadigd 1.81 g
Proteïnen 2.39 g
Vezels 1.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin