Wintersalade met crispy Berloumi en honing-mosterddressing

35 MIN
2 personen
Wintersalade met crispy Berloumi en honing-mosterddressing

Halloumi komt oorsrponkelijk uit Cyprus, maar wij haal onze Belgische variant bij De Zuivelarij uit Berlare. Vandaar de naam: halloumi + Berlare = Berloumi. Ieder seizoen krijgt de Berloumi een andere kruidenmengeling, zo blijft het verrassend. Proef het vooral in deze verrassende wintersalade.

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 125 gr quinoa
  • 200 gr Berloumi
  • 100 gr paneermeel
  • 2 kl Griekse kruidenmengeling
  • 100 gr boerenkoolbladeren
  • 1 peer
  • 70 gr volle yoghurt
  • 1 kl vloeibare honing
  • 1 kl mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de rode biet en snijd in partjes. Schep op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Plaats 20-25 min. in de oven (zie tip).
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Crispy Berloumi: snijd de Berloumi in gelijke stukken. Meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet het paneermeel in een ander diep bord en schep de Griekse mix eronder. Haal de Berloumi eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de boerenkool. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak grof. Blancheer zo'n 1 min. en giet af. Spoel onder koud water. Laat uitlekken. Snijd de peer in blokjes en schep samen met de boerenkool onder elkaar.
  6. Dressing: meng de yoghurt, honing en mosterd onder elkaar. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Bak de gepaneerde Berloumi in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep intussen de rode biet en quinoa mee onder de boerenkool en peer.
  8. Serveer de salade met de crispy Berloumi en overige dressing. Smakelijk!
  9. TIP: Geen fan van grote brokken rode biet? Je kan ze ook raspen. Dan heb je de oven niet nodig voor dit recept.