We zetten een risotto van orzo, of kortweg orzotto, op het menu. Toegegeven, het vereist een beetje roerwerk, maar verder is het kinderspel. Probeer het maar uit!
Ingrediënten
1 pompoen
10 gr salie
1 sjalot
125 gr orzo
½ blokje groentebouillon
50 gr gemengde olijven
½ citroen
200 gr Berloumi
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Schillen mag, maar hoeft niet. Hussel de pompoenblokjes op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie en een snuif zout en zwarte peper. Schuif zo'n 15-20 min. in de oven.
Snipper ondertussen de salie en sjalot fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot en de salie 2 min. op zacht vuur. Voeg de orzo toe en laat 2 min. mee bakken tot de orzo glazig is. Los intussen de bouillon op in 200 ml water per persoon. Voeg een flinke pollepel van de bouillon toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen en voeg wanneer de bouillon bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door tot de orzo net beetgaar is, ongeveer 10-15 min. Roer regelmatig goed door met een houten lepel.
Hak de olijven fijn (zie tip). Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen.
Snijd de Berloumi in plakjes en bak goudbruin in een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. Giet enkele druppels citroensap over de Berloumi, dat frist de kaas lekker op.
Controleer of de pompoen gaar is. Schep de pompoenblokjes onder de orzo. Bestrooi met de olijven en de citroenzeste en serveer met de krokante Berloumi. Smakelijk!
TIP: Weekendtip: maak een echte olijvencrumble. Mix twee sneden brood zonder korsten met de olijven tot een pasta. Droog zo'n 4 uur in een oven van 90°C. Perfect voor een speciale gelegenheid!