Mousse van pure chocolade met compote van mandarijn en kletskoppen

60 MIN
4 personen
Mousse van pure chocolade met compote van mandarijn en kletskoppen

Hou je van de combinatie chocolade - mandarijn? Dan is dit heerlijke dessert vast iets voor jou!

Ingrediënten

 • 400 gr mandarijnen
 • suiker, naar smaak
 • 110 gr fondantchocolade
 • 3 bio-eieren
 • 20 gr poedersuiker
 • 40 gr suiker
 • 180 ml room
 • 1 doos kletskoppen met chocolade

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Rasp de schil van de mandarijnen en bewaar in een gesloten potje. Pel de mandarijnen en snijd de partjes in twee. Schep de mandarijnpartjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg per mandarijn ongeveer een halve eetlepel suiker toe en roer goed om. Laat de compote rustig sudderen tot de suiker gesmolten is.
 2. Plet de mandarijnen met een vork of pureestamper. Laat verder sudderen tot het sap van de mandarijnen bijna volledig is ingekookt. De compote mag nog een klein beetje lopend zijn, tijdens het afkoelen dikt die nog verder in. Haal de pot van het vuur en laat even afkoelen. Hou je van extra pit? Meng er dan nu de helft van de zeste van mandarijn onder.
 3. Verdeel de compote over glaasjes en zet alvast 30 min. in de koelkast. Zo kan de mandarijnencompote al wat opstijven.
 4. Chocomousse: Smelt de chocolade. Neem intussen een schone kom. Scheid de eieren in 2 aparte kommen. Voeg de helft van de poedersuiker toe aan de eiwitten en klop ze stevig op. Zet even opzij.
 5. Neem een andere kom en giet er de eierdooiers in. Voeg de witte suiker toe aan de eierdooiers en klop schuimig op. Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade onder.
 6. Voeg daarna de opgeklopte eiwitten voorzichtig toe aan het chocolademengsel. Schep het opgeklopte eiwit in enkele keren onder het chocolademengsel. Als je te veel roert of schept gaat de mousse niet luchtig worden. Zet deze kom even opzij.
 7. Neem een nieuwe kom en giet er de room in. Voeg er de rest van de poedersuiker aan toe. Klop de room op, maar niet té stevig. De room moet nog een beetje lopend zijn. Als je de room te hard opklopt, kan de chocomousse schiften. Spatel de room voorzichtig onder het chocolademengsel.
 8. Haal de glaasjes met mandarijnencompote (controleer of de compote al stevig genoeg is) uit de koelkast en schep daarboven een flinke lepel chocomousse (je kan ook met een spuitzak werken). Zet de glaasjes minstens 5 uur in koelkast en laat het geheel goed opstijven.
 9. Om te serveren verkruimel je de koekjes over de verschillende glaasjes. Werk af met de zeste van mandarijn.