Warme Griekse salade met pompoen, aardappel, olijven en witte kaas
30 MIN
2 personen
Tijdens de gure wintermaanden nemen we je mee naar warmere, culinaire oorden. Letterlijk, want we roosteren de pompoen en aardappel in de oven met Griekse kruiden. Heerlijk én verwarmend!
Ingrediënten
25 gr rozijnen
400 gr vastkokende aardappelen
1 flespompoen
2 kl Griekse kruidenmengeling
100 gr gemengde olijven
150 gr witte kaas
½ rode ui
50 gr rucola
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Laat de rozijnen wellen in lauw water.
Snijd de aardappel en pompoen in blokjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, Griekse mix, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de aardappelen mooi gaar zijn. Schep halverwege eens om.
Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de witte kaas. Halveer de ui en snijd in plakjes.
Schep de aardappelen, pompoen, rucola, olijven, rode ui en rozijnen onder elkaar. Werk af met de witte kaas (zie tip). Smakelijk!
TIP: Deze Griekse salade is koud minstens even lekker.