Warme chai-chia pudding met gebakken appeltjes, pecannoten en notenboter

10 MIN
2 personen
Warme chai-chia pudding met gebakken appeltjes, pecannoten en notenboter

Een knuffel in een kommetje! Jaja, je leest het goed, warme chia pudding met chai kruiden (struikel niet over de klinkers ;-)) met daarbij gebakken appeltjes met ahornsiroop, crunchy pecannoten en notenboter. Over een goed begin van de dag gesproken, herfstigere ontbijtjes vind je niet. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 2 kl kaneel
  • 4 el ahornsiroop
  • 500 ml (amandel)melk
  • 60 gr chiazaad
  • 1 kl gemalen kardamom
  • ½ kl gemalen gember
  • 1 steranijs
  • 25 gr pecannoten
  • 2 el notenboter
  • klontje boter

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de appels. Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de appeltjes en 1 kl kaneel toe. Stoof kort aan. Voeg 2 eetlepels water toe. Schep regelmatig om. Laat het water verdampen en de appeltjes dan nog even goudbruin bakken. Voeg 2 el ahornsiroop toe.
  2. Maak de chiapudding: doe de melk in een steelpannetje en voeg de chia, 2 el ahornsiroop, de rest van de kaneel, de gemalen gember en kardamom en de steranijs toe. Warm op en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
  3. Vis de steranijs uit de steelpan. Schep de chiapudding in kommetjes. Schep de gebakken appeltjes erbovenop. Werk af met pecannoten en notenboter. Smakelijk!