Pompoencake met roomkaastopping

65 MIN
10 porties
Pompoencake met roomkaastopping

Pompoencake mag zeker niet ontbreken op jouw Halloween feestje. Pompoen, speculaaskruiden en sinaasappelschil, deze drie ingrediënten zetten de toon. Werk de pompoencake af met roomkaastopping en versier met enge figuurtjes voor Halloween. Dat wordt genieten van dit heerlijk gebak! En... Trick or treat?

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 200 g boter
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el sinaasappelschil, geraspt
  • 4 eieren
  • 250 g roomkaas
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 300 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 2 kl speculaaskruiden
  • zout

BEREIDING

  1. Rasp het vruchtvlees van de pompoen in een keukenrobot.
  2. Meng in een kom gezeefde bloem, de suiker, de pompoen, de speculaaskruiden en een snufje zout.
  3. Laat de boter smelten en wat afkoelen. Klop de eieren los met de boter. Voeg er het sinaasappelsap en 1 el geraspte sinaasappelschil aan toe.
  4. Meng het eimengsel met het bloemmengsel.
  5. Beboter en bebloem een bakvorm en schenk er het beslag in. Bak 45 min. in een oven van 175 °C.
  6. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 1 el geraspte sinaasappelschil.
  7. Laat de cake afkoelen en bestrijk dan met de roomkaasmengeling. Werk af met Halloweenfiguurtjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.43 kcal
Koolhydraten 68.9 g
waarvan suikers 46.21 g
Vet 25.02 g
waarvan verzadigd 16.38 g
Proteïnen 5.94 g
Vezels 1.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin