Vistaco's met regenboogsalade

25 MIN
2 personen
Vistaco's met regenboogsalade

Vaak eten we taco's met kip of een veggievulling. Maar lekkere gemarineerde blokjes vis lenen zich ook perfect voor een originele Mexicaanse maaltijd. Maak er een heerlijk kleurrijk gerechtje van met de regenboogsalade en een frisse mayonaisedressing. Topgerechtje!

Ingrediënten

  • 300 g vismengeling
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 little gem
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1 gele paprika
  • 4 tortilla's
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de visblokjes droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruidenmix in een kom. Wentel de visblokjes door deze mengeling. Dek af met plasticfolie en zet terug in de koeling.
  2. Maak de blaadjes los van de little gem en snij in fijne reepjes. Schil de wortel en snij in fijne reepjes (julienne, tip: je kan de wortel ook raspen). Snij de tomaat in blokjes. Snij de rode ui in hele fijne halve ringen. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Meng alle groenten door elkaar en kruid met peper en zout.
  3. Meng de mayonaise met per persoon 1 eetlepel water, de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  4. Verhit een antikleefpan en warm de tortilla's 1 voor 1 op in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Bak nu de gemarineerde visblokjes in de antikleefpan. Schep voorzichtig om, zodat de vis niet uit elkaar valt.
  5. Schik de regenbooggroenten op de tortilla's en schep er de gebakken visblokjes op. Bedruppel met de mayonaisedressing en vouw de tortilla's dubbel. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.05 kcal
Koolhydraten 53.44 g
waarvan suikers 10.81 g
Vet 41.1 g
waarvan verzadigd 8.39 g
Proteïnen 35.06 g
Vezels 6.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin