Vis met panko-parma korstje, pastinaakfrietjes en erwtenpuree

40 MIN
4 personen
Vis met panko-parma korstje, pastinaakfrietjes en erwtenpuree

Deze gezonde originele versie van fish and chips is een perfecte gezinsmaaltijd. Het stevige en sappige vlees van de kabeljauw krijgt een krokant jasje met een crumble van panko en parmaham. De pastinaakfrietjes zijn een lekker gezond alternatief voor klassieke frietjes.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 2 plakjes parmaham
  • 4 pastinaken
  • 200 g erwten
  • 1 bosje munt
  • 1 citroen
  • 8 el panko
  • 100 ml room
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de parmaham. Zet 10 min. in de oven tot ze krokant zijn. Hak fijn in een keukenrobot.
  2. Schil en snij de pastinaken in frietjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schik op de bakplaat en zet 15 min. in de oven.
  3. Meng de stukjes parmaham met de panko en zeste van de citroen. Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en strooi er de topping over. Leg in een ovenschaal. Zet 12 min. in de oven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de erwtjes 4 min. Pureer ze samen met blaadjes munt en room tot een romige puree. Kruid met peper en zout.
  5. Dresseer de kabeljauwfilets met de erwtenpuree en pastinaakfrietjes op borden. Werk af met een takje munt en een citroenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 432.65 kcal
Koolhydraten 43.33 g
waarvan suikers 6.53 g
Vet 12.46 g
waarvan verzadigd 5.67 g
Proteïnen 32.08 g
Vezels 9.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin