Brusselse wafels

20 MIN
4 personen
Brusselse wafels

De Brusselse wafel is wereldwijd bekend, en terecht! Lekker met slagroom en vers fruit. Heerlijk voor bij de koffie, als dessert of zelfs 's morgens!

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 12 g gist, droge
  • 2 eieren, gesplitst
  • 250 ml melk
  • 250 ml water
  • 100 g boter
  • 2 kl vanille-extract
  • 3 g zout

BEREIDING

  1. Laat de gist weken in een beetje lauw water.
  2. Meng dit onder de bloem, samen met de vanille en het zout. Voeg de melk toe en roer goed. Verwerk met de eidooiers en het water tot een glad deeg.
  3. Voeg de gesmolten boter toe en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Het deeg moet vloeibaar zijn.
  4. Bak de wafels van zodra het wafelijzer goed heet is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 466.14 kcal
Koolhydraten 46.84 g
waarvan suikers 3.49 g
Vet 25.03 g
waarvan verzadigd 14.82 g
Proteïnen 13.07 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin